Skip to main content

Posts

Showing posts from March 3, 2013

Tetova News

Endri & Stefi Prifti Mesuesi i pare

SUPLEMENT/Recetat me bimët mjekësore për të shëruar të gjitha sëmundjet

Sot në botë njihen dhe kultivohen afro 120 lloje bimësh mjekësore. Në jetën e njeriut ato luajnë rol shumë të rëndësishëm jo vetëm si ushqim, por edhe si ilaç shumë efikas ndaj shumë sëmundjeve, kjo pasi ato përmbajnë mbi gjysmën e elementeve të njohura kimike. Për këtë edhe për faktin se të gjitha frutat dhe perimet janë të pasura me vitamina e kripëra minerale dhe ndihmojnë në tretjen e ushqimeve, mjekët e të gjitha kohërave janë të të njëjtit mendim kur flasin se ato janë burimi kryesor i vitaminave, acideve organike, kripërave minerale e lëndëve që u japin atyre shije të këndshme. Kripërat minerale që ato përmbajnë, sikurse janë kripërat e kalciumit, fosforit dhe hekurit, janë të domosdoshme për veprimtarinë jetësore, ndërsa lëndët që i japin shijen, ngjyrën dhe aromën, nxisin oreksin dhe ndihmojnë në përvetësimin e proteinave të mishit e peshkut. Gazeta “Tirana Observer” përmbledh një një suplement prej 6 faqesh të gjitha të mirat dhe efeket kuruese të bimëve mjekësore. Fundja nj…

Tetova News